Joga za trudnice

Prenatal yoga (eng.)

Tečajeve joge za trudnice pri našoj udruzi vodi iskusna instruktorica joge Lea Lončar, mama dva dječaka, autorica knjige „Joga za Trudnice“ („Yoga tijdens de zwangerschap“), jedne od najprodavanijih joga knjiga u Nizozemskoj.

Trajanje tečaja je 8 tjedana, a tečaj se sastoji od satova vježbanja, konzultacija i razmjene online materijala. Dinamika satova je jednom tjedno.

Tijekom tečaja Lea prenosi svoje znanje i iskustvo kako se žena tijekom trudnoće može povezati sa svojim tijelom i dahom, kako usredotočiti svoj duh i pripremiti tijelo za proces rađanja.

Tečaj obuhvaća fizičku i mentalnu pripremu za porod.

Kod fizičke pripreme naglasak je na otvaranju tijela i osjećaju prostora potrebnog rastućoj bebi; otvaranju prsa i leđa, kao i nježnom istezanju kralježnice. Vježbaju se joga položaji koji pomažu osloboditi zdjelicu i smanjiti težinu u nogama.

Mentalna priprema sastoji se u pripremi za sam porod kroz jačanje volje i unutrašnje izdržljivosti, te  kroz ostvarivanje kontakta sa vlastitom intuicijom.

Tečaj je namijenjen za zdrave trudnice i stanja normalne trudnoće.

Termini satova: Srijedom u 16:15 (otvoreni satovi kroz 6. mjesec)

Početak novog tečaja: 08.11.2017. (predbilježbe se primaju od 01.09.)

Upiti i prijave: info@samvidyoga.com ili na telefon: 099/ 25 00 699

Objavili smo i zanimljiv članak o Leinom iskustvu trudnoće i poroda, koji zorno oslikava kako stvari mogu izgledati drugačije: http://pozdrav.hr/trudnoca-i-porod-proces-transformacije-iz-iskustva-majke-jogine/

Više o Lei: http://www.samvidyoga.com/

Pogledajte lijep video - kako izgleda vježbanje joge za trudnice: https://www.youtube.com/watch?v=TArsFALGUX0&t=191s

 

Regenerativi položaj za trudnice

Lea u trudnoći

Joga tijekom trudnoće

 

 

Čarolija okusa

Raznobojni ljetni pudinzi

Ova jednostavna slastica može se pripremiti u dvije varijante. Veganski recept dala nam je Ivana Cicarelli, a mi iz Podrške …

Zdravlje je moj đir 2016

Vinjasa joga i shiatsu na Sustipanu

I ove godine naša udruga će sudjelovati  u javnozdravstvenoj manifestaciji „Zdravlje je moj đir“, koja će se održati …

Kružni koncept elemenata

Kružni koncept pet elemenata

Kada se određene energetske kvalitete unutar prirode opisuju putem elemenata, u različitim tradicijama nailazimo na različite …