Joga za trudnice

Prenatal yoga (eng.)

Tečajeve joge za trudnice pri našoj udruzi vodi iskusna instruktorica joge Lea Lončar, mama dva dječaka, autorica knjige „Joga za Trudnice“ („Yoga tijdens de zwangerschap“), jedne od najprodavanijih joga knjiga u Nizozemskoj.

Trajanje tečaja je 8 tjedana, a tečaj se sastoji od satova vježbanja, konzultacija i razmjene online materijala. Dinamika satova je jednom tjedno.

Tijekom tečaja Lea prenosi svoje znanje i iskustvo kako se žena tijekom trudnoće može povezati sa svojim tijelom i dahom, kako usredotočiti svoj duh i pripremiti tijelo za proces rađanja.

Tečaj obuhvaća fizičku i mentalnu pripremu za porod.

Kod fizičke pripreme naglasak je na otvaranju tijela i osjećaju prostora potrebnog rastućoj bebi; otvaranju prsa i leđa, kao i nježnom istezanju kralježnice. Vježbaju se joga položaji koji pomažu osloboditi zdjelicu i smanjiti težinu u nogama.

Mentalna priprema sastoji se u pripremi za sam porod kroz jačanje volje i unutrašnje izdržljivosti, te  kroz ostvarivanje kontakta sa vlastitom intuicijom.

Tečaj je namijenjen za zdrave trudnice i stanja normalne trudnoće.

Termini satova: Srijedom u 16:15 

Početak novog tečaja: Zainteresirane trudnice trenutno se mogu uključiti u već postojeću grupu, koja će vježbati do 01.07.2018. 

Upiti i prijave: info@samvidyoga.com ili na telefon: 099/ 25 00 699

Objavili smo i zanimljiv članak o Leinom iskustvu trudnoće i poroda, koji zorno oslikava kako stvari mogu izgledati drugačije: http://pozdrav.hr/trudnoca-i-porod-proces-transformacije-iz-iskustva-majke-jogine/

Više o Lei: http://www.samvidyoga.com/

Pogledajte lijep video - kako izgleda vježbanje joge za trudnice: https://www.youtube.com/watch?v=TArsFALGUX0&t=191s

 

Regenerativi položaj za trudnice

Lea u trudnoći

Joga tijekom trudnoće

 

 

Volim sunce

Goltis metoda sunčanja

Tamnjenje tijela tijekom izlaganja suncu, zapravo je obrambeni mehanizam našeg organizma koji proizvodnjom melanina, tzv. …

Mikro fascija

Fascija – poveznica energije i materije (2. dio)

U prethodnom članku opisana je anatomsko fiziološka uloga fascije u ljudskom tijelu (likn: članak 1 ).  Kako bi razumjeli …

Pretklon iz Sukhasane

Obrnuti položaji – način i dobrobiti

Obrnuti položaji su pozicije tijela u kojima je glava smještena niže od razine srca. Stoga je lako zaključiti kako povećan …