Vinyasa joga

Vinyasa yoga (eng.)

Vinyasa doslovno znači vijenac, a označava formu joga prakse u kojoj se skladni pokreti, joga položaji i dah povezuju u jedinstvenu cjelinu, koja energizira i balansira duh i tijelo. Način vježbanja je dinamičan, skladan i protočan te usklađen sa dahom.

Kreativna vinyasa bazirana je na Ashtangi, pri čemu se u vinjasi položaji modificiraju i prilagođavaju, a ona također sadrži i elemente ostalih „body-mind“ tehnika, poput plesa, chi-kunga i slično. Naglasak je kako na protočnost i skladu sa jedne strane, tako i na  snazi, izdržljivost, ustrajnost i jačanju volje sa druge strane; time budimo i integriramo cjelokupan fizički i psihički potencijal našeg bića.

Vinyasa satovi imaju i od kratki teoretski dio, koji uz jogu obuhvaća i principe prehrane, organizacije životnog prostora te relacije s ljudima i okolinom. Vinyasa joga se u većini slučajeva vježba uz ugodnu glazbu.

Redovni vinyasa satovi idealni su za sve one koji su u relativno dobroj fizičkoj formi, koji vole kretanje i dinamičnije su prirode, a oni koji nisu do sada vježbali jogu mogu započeti sa satovima za početnike.

Termini:

Kreativna vinyasa: petak u 19:40

Vinjasa – početna razina: ponedjeljak u 16:15

 

Voditeljica programa: Lea Lončar - više o Lei:

http://www.samvidyoga.com/

Neki od videa vinyasa joge - za inspiraciju:

https://www.youtube.com/watch?v=DGkGtYr6rs4

https://www.youtube.com/watch?v=S8OKlPq9Das

Lea na videu:

https://www.youtube.com/watch?v=NVOieHUycq0

 

Vinjasa joga - nova naslovnavinjasa2Vinjasa acroJoga vikend programi 2

Čarolija okusa

Raznobojni ljetni pudinzi

Ova jednostavna slastica može se pripremiti u dvije varijante. Veganski recept dala nam je Ivana Cicarelli, a mi iz Podrške …

Zdravlje je moj đir 2016

Vinjasa joga i shiatsu na Sustipanu

I ove godine naša udruga će sudjelovati  u javnozdravstvenoj manifestaciji „Zdravlje je moj đir“, koja će se održati …

Kružni koncept elemenata

Kružni koncept pet elemenata

Kada se određene energetske kvalitete unutar prirode opisuju putem elemenata, u različitim tradicijama nailazimo na različite …