Članci

Različite teme vezane uz podršku vašem zdravlju

Krem juha od bundeve

Dolaskom jeseni temperatura zraka postupno opada pa našem organizmu prijaju topla jela. U isto vrijeme, priroda nam obiljem jesenskih plodova omogućuje vrlo raznolik izbor namirnica. Izdvajamo krem juhu od bundeve kao jesensku kraljicu juha. Količina namirnica u receptu dostatna je za 4 osobe.

Sastojci i priprema:

  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 2-3 kapule
  • ½  žličice soli
  • 4 šalice hokaido bundeve izrezane na kocke
  • 2-3 režnja češnjaka
  • 1 žlica umeboši octa
  • 1 žličica soka đumbira
  • Zobeno vrhnje i nori alga po želji za garniranje

Na maslinovom ulju propirjati kapulu izrezanu na kockice, posoliti te dodati bundevu. Sve zajedno prodinstati pa zaliti vodom ili povrtnim temeljcem, toliko da prekrije bundevu jedan prst iznad vrha. Kuhati otprilike 15-tak minuta nakon vrenja, na srednje jakoj vatri dok bundeva ne omekša. Češnjak narezati na komadiće, pustiti da odstoji 5 minuta te dodati u juhu zajedno sa đumbirovim sokom i umeboši octom. Sve smiksati štapnim mikserom ili u blenderu te ukrasiti zobenim vrhnjim i/ili nori algom. Ukoliko želite nešto gušću juhu, na početku kuhanja možete dodati 1-2 žlice sitnih zobenih pahuljica, a razrijediti je možete temeljcem te dosoliti po želji.

Napisala: Ivana Cicarelli

kontakt: oryssa@gmail.com

Odgoj s glazbom

Zašto je najbolji mogući odgoj onaj s glazbom, potvrđuju razna znanstvena istraživanja, ali i povijesni presjek civilizacija …

Tretiranje fascije – osnovni principi

Prethodna dva članka o fasciji  (članak 1 i članak 2)  objasnila su što je fascija i koje su njene funkcije u ljudskom …

Joga razglednica iz Fužina

Prekrasan gradić Fužine smješten je u južnom dijelu Gorskog kotara, oko pola sata vožnje od mora. Iako blizu Jadranske …