Odgoj s glazbom

Odgoj s glazbom je program koji je osmišljen za predškolsku dob te omogućava djeci razvoj uz glazbu bez obzira na urođene glazbene sposobnosti.

Jednom mjesečno organiziraju se koncerti za najmlađe, tijekom kojih glazbeni akademici djecu upoznaju sa svojim instrumentom na njima prilagođen način.

Svojim glazbenim programom glazbena teoretičarka Lana Marasović odlučila je oplemeniti upravo razvoj najmlađih ujedinjujući u svom radu pokret i glazbu, baš onako kako je radio i skladatelj Carl Orff svojim Orff Schulwerkom.

Djeca podijeljena po dobnim skupinama uživaju u glazbi na koncertima na kojima se može zaboraviti sterilna atmosfera koncertnih dvorana i kazališta.

Glazba poziva na ples, pjesmu i igru, djeca se slobodno mogu kretati, isprobati instrument te upoznati „čuda koja proizvode glazbu“ u izvedbi vrsnih akademskih glazbenika.

Najava sljedećeg koncerta:

23.02.2019.  Klarinet i gitara

Informacije i prijave – prof. Lana Marasović:

odgojsglazbom@gmail.com,

098/ 357 386.

Više o odgoju s glazbom: pročitajte ovdje

 

Cjelovit pogled na trbuh

Ljudsko tijelo je, poput beskrajnog svemira, fascinantno polje promatranja i istraživanja koje ne prestaje iznenađivati …

Odgoj s glazbom

Zašto je najbolji mogući odgoj onaj s glazbom, potvrđuju razna znanstvena istraživanja, ali i povijesni presjek civilizacija …

Tretiranje fascije – osnovni principi

Prethodna dva članka o fasciji  (članak 1 i članak 2)  objasnila su što je fascija i koje su njene funkcije u ljudskom …