Održivo svjesno roditeljstvo – radionice

Ovaj program nastao je na temelju desetogodišnjeg iskustva rada s djecom, odgojiteljima i roditeljima u predškolskom sustavu. Program je osmislio razvojni i predškolski psiholog Igor Kuhar iz Samobora, aktivni član naše udruge. U dijelovima programa sudjeluju i Igorovi suradnici. 

Program se sastoji od tri različite vrste radionica: onih namijenjenih roditeljima, radionica za djecu i onih na kojima dijete i roditelj sudjeluju zajedno.

https://www.odrzivosvjesnoroditeljstvo.eu/o-nama/

Radionice roditeljskih vještina 

Ove radionice roditeljima nude svježu perspektivu odgojnih postupaka i konkretne smjernice kako razvijati određene roditeljske vještine.

Ideja svake radionice je da  roditelj sam sebi kroz iskustveni rad potvrdi da li kao roditelj primjereno postupa s djetetom i da usvoji nove ideje kako usmjeravati i rješavati određene odgojne situacije.

Teme radionica:

 1. Kontakt s djecom: kako ga sve ostvariti?
 2. Koliko samostalnosti je previše, a koliko nesamostalnosti je previše?
 3. Temperament roditelja + temperament djeteta
 4. Što i kako djeca uče od roditelja?
 5. Učiti djecu odabiru u modernom svijetu!
 6. Poticanje socijalne kompetencije djeteta
 7. Odnos roditelja prema sebi samima
 8. Pozitivni i negativni utjecaj elektroničkih medija

 

Radionice razvoja socio-emocionalne kompetencije djece (7-10 god.) 

Ove radionice kroz vođene tematske aktivnosti kod djece potiču emotivni, socijalni, kognitivni i moralni razvoj. Kod djeteta se razvija prepoznavanje i upravljanje emocijama, snalaženje u socijalnom svijetu, uspostavljanje i održavanje odnosa s drugima te učinkovito donošenje odluka.

Nazivi radionica:

 1. Ja sam super
 2. Kad razmislim o sebi...
 3. Kako biti frend?
 4. Što govorim kad ne govorim?
 5. Ispeci pa reci!
 6. Ali to neću!
 7. Ti si super!
 8. Čemu uopće pravila?

 

Radionice razvoja kontakta za roditelje i djecu 

Ovim radionicama, kroz razne vježbe i fizički kontakt, djeca i roditelji razvijaju i proširuju međusobno povjerenje i novi komunikacijski kanal. Radionice se oslanjaju na prirodnu razvojnu potrebu djeteta za kontaktom s roditeljem i učenjem od roditelja kroz kontakt.

Radionice se odvijaju kroz pokret, igru i ples, a takva vrsta interakcije otvara mogućnosti za istraživanje i produbljivanje odnosa, kako u kontaktu roditelja i djeteta tako i u svakodnevnom životu.

Za više informacija o radionicama posjetite stranicu:

https://www.odrzivosvjesnoroditeljstvo.eu/

Radionice za djecu

Kako biti roditelj

Mala Noa

Održivo roditeljstvo

Razvoj kontakta za roditelje i djecu

Održivo svjesno roditeljstvo

Photo credit: Foter.com

 

 

Odgoj s glazbom

Zašto je najbolji mogući odgoj onaj s glazbom, potvrđuju razna znanstvena istraživanja, ali i povijesni presjek civilizacija …

Tretiranje fascije – osnovni principi

Prethodna dva članka o fasciji  (članak 1 i članak 2)  objasnila su što je fascija i koje su njene funkcije u ljudskom …

Joga razglednica iz Fužina

Prekrasan gradić Fužine smješten je u južnom dijelu Gorskog kotara, oko pola sata vožnje od mora. Iako blizu Jadranske …