Aktivnosti na otvorenom

 

Kontakt s prirodom čovjeku pomaže da se poveže s prirodom u sebi. Kroz našu konstituciju radi ista ona inteligencija koja se nalazi u svijetu oko nas, pa nam boravak na svježem zraku u planini, sunčan dan u parku, žubor čistog potoka, snaga vjetra ili pučinskog vala mogu pomoći da se prisjetimo svoje prirode i probudimo unutrašnje snage.

Velik dio naših članova koriste slobodno vrijeme kako bi otišli u prirodu. Povremeno organiziramo i grupna druženja, bilo kao zajedničko vježbanje u gradu negdje na otvorenom ili izlet van grada.
Sam grad Split pruža mnogo mogućnosti za provođenje takvih aktivnosti. Primjerice, travnata površina parka na Sustipanu pogodna je za vježbanje, kao i mnogi prostori park šume Marjan, koje naši članovi koriste, bilo u svom aranžmanu ili u sklopu organiziranih akcija.

Odlazak van grada idealan je izbor tijekom vikenda. Posebno otkriće velikom broju nas bila je južna strana otoka Visa, koja svojim položajem i prirodnom konfiguracijom omogućuje aktivnosti tijekom cijele godine. U periodu jeseni i zime pratio bi nas čaroban spoj mora, vjetra i kamena, dok njegov pošumljen dio i kristalno čisto more pružaju zaklon i osvježenje od žarkog sunca tijekom toplijih dana. Satima hodati, vježbati, meditirati ili samo promatrati čarobnu igru elemenata uistinu je nezaboravno i transformirajuće iskustvo.

Obližnje planine i zaleđe našeg grada također pružaju sjajnu mogućnost za boravak na čistom zraku u zagrljaju planine ili uz bistri planinski potok, čije vam veselo žuborenje naprosto potpuno zaokupi pažnju. Neki od naših članova i sami imaju kuće van grada, koje im omogućuju da uz aktivnosti oko njih održavaju kontakt s prirodom.

Jedan od zadataka koji smo sebi zadali jest motivirati ljude da dio slobodnog vremena svakako provedu uz aktivnosti na otvorenome, a posebno uz one aktivnosti koje im stvaraju osjećaj sklada i ispunjenosti.

Želimo ukazati kako mogućnost za to postoji na svakom koraku, ako sami odaberemo vidjeti da jest tako.

 

Aktivnosti na otvorenom 9

 

 Aktivnosti na otvorenom 1 Aktivnosti na otvorenom 2 Aktivnosti na otvorenom 3 Aktivnosti na otvorenom 4 Aktivnosti na otvorenom 5

Michael Anderson

Spiritual psychology i Psihologija promjene – javno predavanje u Samoboru

U utorak 09.01.2018. od 19:00 do 21:00, u Samoboru će se održati javno predavanje psihologa Michaela Andersona (USA) i …

Kurkuma i đumbir

Ljekovita svojstva kurkume

Kurkuma kao biljna vrsta spada u porodicu đumbirovki (Zingiberaceae), a od njenog sasušenog korijena dobiva se žuti prah, …

Fascija članak

Fascija; poveznica energije i materije – 1. dio

Sa stanovišta zapadne medicine, do 80-ih godina prošlog stoljeća fascija smatrala samo vrstom vezivnog tkiva koja obavija …