Divine summer yoga retreat – Vis 2017.

Yoga retreat je prilika da se povučemo iz svoje svakodnevice i zaronimo u sebe - u smijeru vlastite duše. Tada i naše svakodnevne aktivnosti bivaju vođene intuicijom, koja izvire iz dubljih slojeva našeg vlastitog bića.

Od 24.06. do 01.07.2017. održati će se sedmodnevni yoga retreat u mjestu Rukavac na južnoj strani otoka Visa, 15 min hoda od plaže Srebrna.

Program će voditi međunarodno poznata yoga učiteljica Lea Lončar i Nikola Drviš-Grk, voditelj udruge “Podrška zdravlju”, yoga učitelj i bodywork praktičar.

Program će započinjati jutarnjom meditacijom, vježbama disanja i čišćenja (pranajama i kriya), a nastaviti će se satovima Vinyasa i Hatha yoge. Nakon doručka slijediti će teoretsko praktična predavanja iz yoga filozofije, resoursinga, bodyworka i ostalih područja vezanih uz podršku cjelovitom zdravlju.

Čitavo popodne biti će namjenjeno kupanju i istraživanju prelijepog otoka Visa, a nakon večere novo okupljanje biti će prilika za druženje, kontemplaciju i večernju meditaciju.

Retreat je međunarodnog karaktera te će voditelji govoriti na engleskom jeziku.

Mjesto održavanja je prekrasno imanje “Pod kistom” - http://www.vis-cultrelax.com/ , a osim yoga programa uklopljenog u mediteranski ambijent, polaznici će moći uživati u organskoj vegetarijansko/veganskoj prehrani, dobiti ayurvedsku ili shiatsu masažu te imati satove sup yoge.

 

jutarnja-meditacija

kupanje-nakon-vjezbi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

opustanje-bili-bokJoga u prirodi 6

Lea vodi sat yoge

Joga u prirodi 9

Joga u prirodi 7

Mikro fascija

Fascija – poveznica energije i materije (2. dio)

U prethodnom članku opisana je anatomsko fiziološka uloga fascije u ljudskom tijelu ( članak 1 ).  Kako bi razumjeli …

Pretklon iz Sukhasane

Obrnuti položaji – način i dobrobiti

Obrnuti položaji su pozicije tijela u kojima je glava smještena niže od razine srca. Stoga je lako zaključiti kako povećan …

Kurkuma i đumbir

Ljekovita svojstva kurkume

Kurkuma kao biljna vrsta spada u porodicu đumbirovki (Zingiberaceae), a od njenog sasušenog korijena dobiva se žuti prah, …