Članci

Različite teme vezane uz podršku vašem zdravlju

Zdravlje je moj đir 2016

Vinjasa joga i shiatsu na Sustipanu

I ove godine naša udruga će sudjelovati  u javnozdravstvenoj manifestaciji „Zdravlje je moj đir“, koja će se održati u nedjelju 21.05.2017. na Zvončacu i Sustipanu.

Manifestacija se održava već četvrtu godinu za redom te okuplja mnoge udruge i organizacije koje se bave zdravljem. Valja napomenuti kako su sve aktivnosti besplatne za građane.

Navodimo aktivnosti koje provodi udruga „Podrška zdravlju“:

 

Sat vinjasa joge

Vinyasa yoga

Na travnatoj površini na Sustipanu Lea Lončar će održati sat vinjasa joge, sa početkom u 15 sati. Ovu formu joga prakse čini dinamično, skladno i tečno vježbanje položaja, usklađeno s dahom. Kreativna vinjasa bazirana je na ashtangi, pri čemu se u vinjasi položaji prilagođavaju grupi te je mogu vježbati kako početnici tako i napredniji vježbači. Ponesite prostirku i dobrodošli!

 

Individualni shiatsu tretmani

Tretmani na Sustipanu 2

Članovi shiatsu grupe naše udruge davati će shiatsu tretmane između 16 i 18 sati. Shiatsu je način rada na tijelu (bodywork) koji koristi dodir, pritisak, rotacije, istezanja i svjesnu pažnju, kako bi stimulirao fiziologiju i protok životne sile u sustavu primatelja. Shiatsu je ugodan i radi se na mekoj podlozi kroz odjeću.

 

Mini shiatsu tečaj

Mini shiatsu tečaj

U periodu između 18 i 19 sati (nakon individualnih tretmana) održati će se shiatsu mini tečaj, namjenjen svima koji žele naučiti bazični princip “rada iz hare” i nekoliko osnovnih tehnika tretmana stražnje strane tijela.

Ponesite veliki ručnik za plažu – dobrodošli!

Raspored ostalih aktivnosti manifestacije „Zdravlje je moj đir“ pogledajte ovdje:

http://www.zjmd.com.hr/

 

Lea i vježbačice

Tretmani na Sustipanu 1

Mikro fascija

Fascija – poveznica energije i materije (2. dio)

U prethodnom članku opisana je anatomsko fiziološka uloga fascije u ljudskom tijelu (likn: članak 1 ).  Kako bi razumjeli …

Pretklon iz Sukhasane

Obrnuti položaji – način i dobrobiti

Obrnuti položaji su pozicije tijela u kojima je glava smještena niže od razine srca. Stoga je lako zaključiti kako povećan …

Kurkuma i đumbir

Ljekovita svojstva kurkume

Kurkuma kao biljna vrsta spada u porodicu đumbirovki (Zingiberaceae), a od njenog sasušenog korijena dobiva se žuti prah, …