Krem juha od bundeve

Dolaskom jeseni temperatura zraka postupno opada pa našem organizmu prijaju topla jela. U isto vrijeme, priroda nam obiljem jesenskih plodova omogućuje vrlo raznolik izbor namirnica. Izdvajamo krem juhu od bundeve kao jesensku kraljicu juha. Količina namirnica u receptu dostatna je za 4 osobe.
Sastojci i priprema:
- 2 žlice maslinovog ulja
- 2-3 kapule
- ½ žličice soli
- 4 šalice hokaido bundeve izrezane na kocke
- 2-3 režnja češnjaka
- 1 žlica umeboši octa
- 1 žličica soka đumbira
- Zobeno vrhnje i nori alga po želji za garniranje
Na maslinovom ulju propirjati kapulu izrezanu na kockice, posoliti te dodati bundevu. Sve zajedno prodinstati pa zaliti vodom ili povrtnim temeljcem, toliko da prekrije bundevu jedan prst iznad vrha. Kuhati otprilike 15-tak minuta nakon vrenja, na srednje jakoj vatri dok bundeva ne omekša. Češnjak narezati na komadiće, pustiti da odstoji 5 minuta te dodati u juhu zajedno sa đumbirovim sokom i umeboši octom. Sve smiksati štapnim mikserom ili u blenderu te ukrasiti zobenim vrhnjim i/ili nori algom. Ukoliko želite nešto gušću juhu, na početku kuhanja možete dodati 1-2 žlice sitnih zobenih pahuljica, a razrijediti je možete temeljcem te dosoliti po želji.
Napisala: Ivana Cicarelli
kontakt: oryssa@gmail.com