Shiatsu – Cranio tretmani


 
Nakon dugogodišnjeg učenja, prakticiranja i podučavanja Shiatsu metode te pohađanja seminara Kraniosakralnog rada, kombinacija te dvije metode pokazala mi se izuzetno efikasnom u praksi.
 
Dobro došli na Shiatsu – Cranio tretman!  Nikola
 


Shiatsu tretman tradicionalno se radi na podu, na mekanoj prostirci. Razlog tome je što shiatsu praktičar tako može koristiti težinu svog tijela i prakticirati bez napora. To se zove “rad iz Hare”.

Klasični stol za masažu je previsok i prenestabilan da bi se na njemu mogao kvalitetno prakticirati shiatsu.

S druge strane, stol za strukturalnu integraciju, širok 1 m, vrlo čvrst i dovoljno nizak, omogućuje shiatsu praktičaru da s jednim ili oba koljena prenese težinu na stol i kvalitetno radi iz Hare. 


       


Prakticiranje kraniosakralnih tretmana radi se blagim i postojanim zahvatima, od kojih svaki obično traje nekoliko minuta. Za takav način rada poželjno je da praktičar sjedi ili stoji uspravne kralježnice.

Iz tog razloga prakticiranje Kraniosakralnih tehnika prilično je otežano ukoliko se radi na podu. 
 
Jedini način na koji se puni potencijal Shiatsu i Kraniosakralne metode može objediniti je da praktičar ima i puni oslonac koljenima i uspravan sjedeći / stojeći položaj.

 


 O Shiatsu – Cranio tretmanu:
 
Tretman obično počine tako da primatelj leži na trbuhu, na body kushinu. Uvodni dio namijenjen je dubokom opuštanju i otvaranju strukture, za što najčešće koristim shiatsu tehnike. 
 
U drugom dijelu tretmana, kada je sustav već pripremljen, primatelj obično leži na leđima i tada kraniosakralnim zahvatima podržavam duboki pokret unutar centralnog kanala i njegovu interakciju sa strukturom tijela.
 
Po potrebi u tretmanu koristim strukuralne tehnike Shin Tai metode, rada na Hari, otvaranje Centralnog kanala … sve alate na raspolaganu, usmjerene na prioritet primatelja. 
Tretman se ne radi na vrijeme (minute) – prosječno trajanje je između 50 min i sat vremena.
 
Poželjno je da primatelj bude u udobnoj odjeći i čarapama (stopalicama). 
 
Praktičar: Nikola Drviš-Grk  kontakt: 091 79 78 755
 
O projektu Podrške Zdravlju i Nikoline reference: ovdje 

 
Zdravlje je stanje optimalnog tjelesnog, psihičkog i društvenog blagostanja.